Bu yazımızda önemli bir iş aracı olan öneri yönetim sistemlerinin şirketinize ya da kurumunuza sağlayacağı katma değere değineceğiz.
Örneğin şirketinizin hızla büyüdüğünü düşünelim. İş ya da proje hacminiz arttıkça yeni istihdamlar sağlıyorsunuz. Bu da beraberinde kurum içi iletişimin en doğru şekilde yönetilmesi ihtiyacını doğuruyor. Günümüzde kurum içi iletişimin şirket yönetimini olumlu ya da olumsuz yönde etkilediğini düşündüğümüzde konunun önemi daha iyi anlaşılıyor. Özellikle de çalışanların çoğunlukla sahada olduğu sektörler açısından...
Farkında olmasanız da çalışanlarınızın uzmanlık alanlarıyla ilgili değişik fikirleri olabiliyor. Hizmet, proje, Ar-Ge ya da maliyet gibi konularda çeşitli öneriler geliştirebiliyorlar. Şirketle ilgili hatalı ya da eksik gördükleri konuları yöneticilerine iletmek isteyebiliyorlar. Ne var ki kurum içi iletişim zayıf olduğunda seslerini duyurmaları pek de mümkün olmuyor.
İşte, öneri yönetim sistemleri tam da bu noktada devreye giriyor.
Öneri yönetim sistemleri, kademe farkı gözetmeksizin, tüm çalışanlarınızın fikir ve önerilerini direkt alabilmenizi sağlıyor. Fikir ya da önerisini sunabilen çalışanda aidiyet duygusu gelişiyor. Bu da kaliteyi ve verimliliği artırıyor. Ortaya şirketinizi kara geçirecek ya da telafisi imkansız hatalardan döndürecek projeler çıkabiliyor.
Bırakın verdiğimiz görevin takibini yapmayı; çoğu zaman kime, hangi görevi verdiğimizi bile unutuyoruz!
Aynı şekilde görev ataması yaptığımız çalışanımız da, iş temposuna bağlı olarak, verilen görevi unutabiliyor ya da süreci iyi yönetemediği için verimli sonuç alamayabiliyor.
Diğer yandan öneri yönetim sistemlerinden en iyi geri dönüş alacaklarınızın başında müşteriyle sürekli temas halinde olan saha çalışanlarınız geliyor. Sahada çalışanlar müşterilerin beklentilerini, önerilerini, şikayetlerini yakından takip ettiği için şirketinizin yol haritasında etkili olabiliyor.
Topladığı verileri düzenleyip öneri yönetim aracına girmesi halinde faydalı projelerin kapısını aralayabiliyor. Böylece doğru önerileri değerlendirip hayata geçirdiğinizde ortaya ciddi bir katma değer çıkabiliyor. Sistematik bir yöntemle toplanan veriler sayesinde ürün/hizmet kalitenizi yükseltip, iyileştirme ve geliştirme imkanına kavuşuyorsunuz.